Főoldal

XXIV. Nemzetközi Makett kiállítás és Verseny – Varga Péter emlékverseny
 

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.700 – 2.300 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Aktualitások:

Köszönjük, hogy idén is ellátogattak hozzánk; remélve, hogy ismét számos élménnyel térhettek haza és már megkezdtük a 2020-as rendezvény szervezését!

A 2019-es eredmény lista a VERSENY, a munkákról készült fotók illetve az eseményről beszámoló weboldalak címeinek felsorolása a GALÉRIA menüpont alatt tekinthetőek meg.

Statisztikai adatok

2019-ben a 67 verseny kategóriában (felnőtt, junior, serdülő, gyermek) összesen 2.282 db. makettet neveztek be. A 785 nevező, versenyen induló 39 országból érkezett. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezett, de örömünkre szolgált, hogy a versenyen voltak indulók, résztvevők távoli országokból is.

Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.