Főoldal

XXII. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny – XII. Duna Takarék Makettépítő Kupa – Varga Péter emlékverseny

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.500 – 1.600 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Aktualitások:

Köszönjük, hogy idén is ellátogattak hozzánk; remélve, hogy ismét számos élménnyel térhettek haza és már megkezdtük a 2018-as rendezvény szervezését!
A 2017-es eredmény lista a VERSENY, a munkákról készült fotók illetve az eseményről beszámoló weboldalak címeinek felsorolása a GALÉRIA menüpont alatt tekinthetőek meg.

Statisztikai adatok

europe

2017-ben a 64 verseny kategóriában (felnőtt, junior, serdülő, gyermek) összesen 1.749 db. makettet neveztek be (2016-ban 1.650 db). A 662 nevező, versenyen induló 34 országból érkezett. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezett, de örömünkre szolgált, hogy a versenyen voltak indulók, résztvevők távoli országokból (pl. Tajvan, Japán, Szingapúr, Kína, Dél-Korea, USA ill. Ausztrália) is. Idén a nagyon magas színvonalú munkáknak köszönhetően összesen 421 díjat osztottunk ki (121 bronz, 118 ezüst és 182 arany).

vilag
Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.