Főoldal

XXI. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny – XI. Duna Takarék Makettépítő Kupa – Varga Péter emlékverseny

 

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.300 – 1.500 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Aktualitások:

Az elmúlt években a látogatók, a benevezett munkák terén tapasztalt folyamatos növekedés alapján 2017-től új helyszínt kívánunk biztosítani a rendezvény számára; amely az újonnan felépült UFM Aréna (Városi Sportcsarnok) (9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 1); az eddigi helyszíntől kb. 500 méterre.

Rendezvény nyitva tartása:

2017. Április 22. (Szombat)
– 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele
– 12.00 – 12.30 Zsűri eligazítás
– 19.00 – Kapuzárá

2017. Április 23. (Vasárnap)
– 07.00 – fotózási lehetőség
– 08.00 – 13.00 Kiállítás, verseny megtekintése
– 13.00 – 14.00 Versenymunkák visszaadása
– 14.30 – Ünnepélyes eredményhirdetés
– 17.00 – A rendezvény zárása

WORKSHOP 2017 – tervezett előadók:

Harcjármű:              Michael Rinaldi
Repülőgép:             Cheng Pin Fan
Figura:                     Anna Shestakova, Kirill Vladimirovich Kannaev, Man Jin Kim
Dioráma:                 Andrew Argent, Bernhard Lustig, Douglas Lee, Radek Pituch

„MOSONMAGYARÓVÁR MESTERE”
Az idáig szokásos díjazáson felül 2014-től bevezettük a „Mosonmagyaróvár Mestere” címet (További információk: a verseny információk menüpont alatt).

Versenykategória aktualitások
Néhány éve szétválasztásra kerültek a Mester, valamint a Hobbi kategóriák. (További információk: a verseny információk menüpont alatt).

Statisztikai adatok

europe

2016-ban a 62 verseny kategóriában (felnőtt, junior, serdülő, gyermek) összesen 1.668 db. makettet neveztek be (2015-ben 1.582 db). A több mint 560 nevező, versenyen induló 34 országból érkezett. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezett, de örömünkre szolgált, hogy a versenyen voltak indulók, résztvevők távoli országokból (pl. Ausztrália, Belorusszia, Brazília, Kazahsztán, Kína, Tajvan) is. Idén a nagyon magas színvonalú munkáknak köszönhetően összesen 396 díjat osztottunk ki (98 bronz, 117 ezüst és 181 arany). Mindezek mellett klubok, egyesületek, magánszemélyek mutatták be további munkáikat is.

vilag

Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.