Főoldal

XXIV. Nemzetközi Makett kiállítás és Verseny – Varga Péter emlékverseny
 

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.300 – 1.500 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Rendezvény nyitva tartása:

2020. Április 25. (Szombat)

  • 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele
  • 08.00 – 19.00 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 19.00 – Kapuzárás

2020. Április 26. (Vasárnap)

  • 07.00 – fotózási lehetőség
  • 08.00 – 13.00 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 13.00 – 14.00 Versenymunkák visszaadása
  • 14.30 – Ünnepélyes eredményhirdetés
  • 17.00 – A rendezvény zárása

Aktualitások:

WORKSHOP – tervezett bemutatók, előadók:

 

Statisztikai adatok

2019-ben a 67 verseny kategóriában (felnőtt, junior, serdülő, gyermek) összesen 2.282 db. makettet neveztek be. A 785 nevező, versenyen induló 39 országból érkezett. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezett, de örömünkre szolgált, hogy a versenyen voltak indulók, résztvevők távoli országokból is.

Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.