Főoldal

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.300 – 1.500 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.
A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Rendezvény nyitva tartása:

2022. Április 23. (Szombat)

  • 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele
  • 08.00 – 19.00 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 19.00 – Kapuzárás

2022. Április 24. (Vasárnap)

  • 07.00 – fotózási lehetőség
  • 08.00 – 13.30 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 13.30 – 14.30 Versenymunkák visszaadása
  • 15.00 – Ünnepélyes eredményhirdetés
  • 17.00 – A rendezvény zárása

Aktualitások:

Tisztelt Makettező Társaink !

Magyarországon jelenleg nincs semmilyen, a Covid19 vírussal kapcsolatos korlátozás, csak az egészségügyi intézményekben kötelező a maszk használata.
Rendezvényünket, a XXIV. Mosonshow-t, a hatályos előírások alapján mindenki látogathatja, részt vehet rajta.
Természetesen a védőmaszkot belátás szerint, egyéni döntés alapján lehet használni.

Országunkban nincs és remélhetőleg nem is lesz háborús helyzet, az élet minden területén normál módon zajlanak a mindennapok. Természetesen, más országokhoz hasonlóan, mi is érezzük az elmúlt időszak hatásait.

A versenyünk, kiállításunk politikamentes, csak a közös hobbinké és a barátságé!!!

Az MMS team nevében, Egresi András

WORKSHOP – tervezett bemutatók, előadók: 

Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.