Főoldal

XXIII. Nemzetközi Makett kiállítás és Verseny – Varga Péter emlékverseny
 

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.300 – 1.500 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Aktualitások:

GOforGO Travel transfer people from the show to the hotels for 3,-€ per person; see attached time schedule for the weekend. 
 
 
Dear visitors who fly to BudapestVienna or Bratislava we have a transfer option for you! We have an agreement with GOforGO Travel. They will help you with transfer for a fix price of 20,- € per person/direction.

Please write to this email address if you need a transfer from those aiports to Mosonshow or you can call this phone number:

info@goforgo.hu
Tel: 0036-30-307-1736

FIGYELEM! Vízumköteles országokból érkező vendégeinket kérjük, hogy meghívólevél igényüket (név, születés helye, dátuma; útlevél száma adatokkal) legkésőbb 2019.03.15.-ig az alábbi E-mail címre juttassák el: invitationmosonshow@gmail.com

Verseny kategóriáknál új – „haszongépjármű” kategória lett létrehozva!

Az UFM Aréna épületében a versenynek, kiállításnak helyet biztosító csarnok területére szigorúan tilos ételt, italt, élő állatot (pl. kutya) bevinni!!!

WORKSHOP – tervezett bemutatók, előadók:

Harcjármű: Barnaky Péter, Chema MG, Józsa Ottó, Kristof Pulinckx.
Repülőgép: Marcus Nicholls, Paolo Portuesi
Figura: Alfonso Giraldes, Kirill Kanaev, Marko Miladinovic.
Dioráma: Tomek Rojek (Sci-Fi).

Rendezvény nyitva tartása:

2019. Április 27. (Szombat)

  • 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele!
  • 12.30 – 13.00 Zsűri eligazítás
  • 19.00 – Kapuzárás

2019. Április 28. (Vasárnap)

  • 07.00 – fotózási lehetőség
  • 08.00 – 13.30 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 13.30 – 14.30 Versenymunkák visszaadása
  • 15.00 – Ünnepélyes eredményhirdetés
  • 17.00 – A rendezvény zárása

Statisztikai adatok

2018-ban a 66 verseny kategóriában (felnőtt, junior, serdülő, gyermek) összesen 2.315 db. makettet neveztek be (2017-ben 1.749 db). A 881 nevező, versenyen induló 35 országból érkezett. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezett, de örömünkre szolgált, hogy a versenyen voltak indulók, résztvevők távoli országokból is.

Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.