Főoldal

XXII. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny – XII. Duna Takarék Makettépítő Kupa – Varga Péter emlékverseny

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 20 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.300 – 1.500 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Aktualitások:

Az elmúlt években a látogatók, a benevezett munkák terén tapasztalt folyamatos növekedés alapján 2017-től új helyszínt kívánunk biztosítani a rendezvény számára; amely az újonnan felépült UFM Aréna (9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 1); az eddigi helyszíntől kb. 500 méterre.

Az UFM Aréna épületében a versenynek, kiállításnak helyet biztosító csarnok területére szigorúan tilos ételt, italt, élő állatot (pl. kutya) bevinni!!!

az igényekhez igazodva két új verseny kategória került bevezetésre (Paper Panzer, Polgári jármű dioráma)

WORKSHOP – tervezett bemutatók, előadók:

Harcjármű: Konrad Dzik, Martin Red Kovac,
Rubén González Hernández, Özgür Günner.
Repülőgép:  Kamil Feliks Sztarbala
Figura: Aleksandra Cvetanovski, Dmitry Fesechko, Fabrizio Russo
Dioráma:  Bernhard Lustig
Fotózási tippek:   Páncél Mátyás

Rendezvény nyitva tartása:

2018. Április 21. (Szombat)

  • 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele!
  • 12.00 – 12.30 Zsűri eligazítás
  • 19.00 – Kapuzárás

2018. Április 22. (Vasárnap)

  • 07.00 – fotózási lehetőség
  • 08.00 – 13.30 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 13.30 – 14.30 Versenymunkák visszaadása
  • 15.00 – Ünnepélyes eredményhirdetés
  • 17.00 – A rendezvény zárása

„MOSONMAGYARÓVÁR MESTERE”

Az idáig szokásos díjazáson felül 2014-től bevezettük a „Mosonmagyaróvár Mestere” címet (További információk: a verseny információk menüpont alatt).

Versenykategória aktualitások

Néhány éve szétválasztásra kerültek a Mester, valamint a Hobbi kategóriák; azért, hogy a még kevesebb tapasztalattal rendelkező versenyzőknek is legyen lehetőségük sikerélménnyel hazatérniük. Ezzel párhuzamosan – 2014-től – az elmúlt évek statisztikája alapján több kategóriát hoztunk létre Mester szinten. (További információk: a verseny információk menüpont alatt).

Statisztikai adatok

europe

2017-ben a 64 verseny kategóriában (felnőtt, junior, serdülő, gyermek) összesen 1.749 db. makettet neveztek be (2016-ban 1.650 db). A 662 nevező, versenyen induló 34 országból érkezett. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezett, de örömünkre szolgált, hogy a versenyen voltak indulók, résztvevők távoli országokból (pl. Tajvan, Japán, Szingapúr, Kína, Dél-Korea, USA ill. Ausztrália) is. Idén a nagyon magas színvonalú munkáknak köszönhetően összesen 421 díjat osztottunk ki (121 bronz, 118 ezüst és 182 arany).

vilag

MosonShow

Mindenkinek köszönjük, hogy megtisztelte rendezvényünket, jó egészséget, jó makettezést kívánunk minden szervező nevében: a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület.